Gezond & Wel naar Rotterdam

Sinds jaar en dag slaagt de club van Gezond & Wel erin om zijn leden mee te nemen naar een – liefst buitenlandse – locatie, om daar zowel inhoudelijk bijgespijkerd te worden door een gastgevende leverancier én de band tussen de leden weer eens goed aan te trekken. Dit jaar moest het vanwege Covid-19 allemaal wat anders. En lag de nadruk duidelijk meer op het verstevigen van de cohesie.

Om te kunnen voldoen aan de eisen rondom Covid-19, was dit jaar voor een binnenlandse locatie gekozen: Rotterdam. “Er speelde ook mee dat het bijna onmogelijk is om op dit moment een lande- lijke leverancier te vinden die zo’n grote groep wil ontvangen”, zegt Martijn Schooneman, die als woord- voerder van Gezond & Wel optreedt. “Het leidde ertoe dat we een reisje gemaakt hebben zónder die inhou- delijke component: dat ontbrak wel op de agenda.”

Hij wijst er echter op dat een sociale component dit jaar vele malen belangrijker was.
“Ook wij hebben elkaar anderhalf jaar lang nauwelijks gezien, en ng steeds gaat onze meeste communicatie via Zoom-meetings en e-mailverkeer. Juist om die sociale band weer te versterken, vonden we het toch belangrijk om de reis door te laten gaan.”
Het bleek een effectieve beslissing. “Natuurlijk was de groep kleiner dan normaal, want sommigen zijn er toch terughoudender in om met een grote groep op pad te gaan dan anderen. En alle respect daarvoor. Maar we misten echt die tractie met de groep. Een Zoom-meeting is handig, maar pas als je met elkaar om tafel zit, komen de echte verhalen naar boven. Er zijn ook veel leden die aangeven dat juist de sociale kant voor hen de belangrijkste motivatie is om mee te gaan: dan kunnen ze pas écht hun ei even kwijt.”

De reis werd dit jaar gesponsord door Unipharma, Quotiz en Naproz. De groep verbleef in het Inntel Hotels Rotterdam Centre, een viersterren- hotel gelegen op een unieke plek, aan het water, in het centrum van Rotterdam én aan de voet van de Erasmusbrug. Vandaar werd een ritje gemaakt met een historische tram, werd er gedineerd in het historische Schielandshuis, er was de mogelijkheid tot een stadswandeling, een lunch in de Harbour Club, en tot slot een feestavond aan boord van de Grace Kelly. “Het was nog even spannend of die wel door kon gaan met band en al, maar gelukkig hebben we tot twaalf uur flink kunnen feesten!” glimlacht Schooneman.

De gebruikelijke jaarvergadering vond ook tijdens het weekend plaats. “Er zit zeker muziek in de club, maar je moet er wel harder voor werken”, zegt Schooneman. “We zitten op dit moment op 92 winkels, inclusief een nieuwe zaak in Amersfoort, die ook heeft gezorgd voor wat verjonging en diversiteit!”