Franca beste drogist op drukbezocht FACO / D.I.O-feestje

Het was onvermijdelijk de laatste relatiedag in Diemen, zo vertelde algemeen directeur Jos Jongstra. Hij refereerde aan de veranderingen die voor de deur staan, zoals een relocatie van het hele Distributiecentrum naar NDS in Zwolle, en de samenvoeging van het servicekantoor met dat van NDS op een nog nader te bepalen locatie in Amersfoort.

_x000D_
_x000D_

Beleefden de bezoekers vorig jaar het gekozen thema Mokum met een Caribische temperatuur, dit jaar vond het Caribische thema plaats onder Mokumse weersomstandigheden. De pret was er niet minder om, zeker niet toen de aanwezigen tot de dans werden genood door twee danseressen in Rio de Janeiro-outfit. In een ‘trein’ werd vlees gerookt, er waren tropische hapjes her en der – en intussen kon een keur van leveranciersstands en -seminars bezocht worden.

_x000D_
_x000D_

“Er waren meer mensen dan vorig jaar, er waren ook beduidend meet stands – vorig jaar 25, nu 38”, vertelt Cor Geldhof, Hoofd Formulemanagement en mede-organisator van de dag. “Er was ook meer te doen, meer vertier. De sfeer was uitstekend.”

_x000D_
_x000D_

Sinds drie jaar organiseert FACO / D.I.O. de dag op de eigen locatie. “Voorheen gingen we naar de Efteling of het Dolfinarium. Op zich leuk, maar dit is compacter, er heerst meer een familiegevoel, het is eigen. Dit werkt een stuk beter.”

_x000D_
_x000D_

Over of en hoe in de toekomst de Relatiedag georganiseerd gaat worden, laat hij zich niet uit. “Maar dit past wel perfect in de FACO / D.I.O.-cultuur, het is als een warm bad.”

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Beste D.I.O.-drogist

_x000D_
_x000D_

En er waren weer prijzen uit te reiken. Waarbij D.I.O., heel attent, niet alleen de beste drogisterij verkiest, en de beste regionale drogisterijen, maar ook afscheid nemende drogisten voor het voetlicht haalde en nieuwkomers in de armen sloot.

_x000D_
_x000D_

D.I.O. drogisterij Drunen werd uitgeroepen tot Beste D.I.O. drogist
_x000D_
“Onderneemster Franca van Mourik voldoet aan de drie criteria die aan deze prijs gesteld worden: het uitvoeren en uitdragen van de D.I.O.-formule, invulling geven aan het drogisterijvak, en lokaal ondernemerschap”, aldus het juryrapport. “Tevens behartigt ze de belangen van de zelfstandige drogist als lid en penningmeester van het bestuur van de vereniging van D.I.O. ondernemers.” 

_x000D_
_x000D_

Haar vakmanschap leverde Franca al meerdere jaren een nominatie op. In combinatie met een de hoge score op meerdere vlakken heeft het nu geleid tot de hoofdprijs.
_x000D_
Andere kandidaten waren D.I.O.-drogisterij Van Nieuwland te Aalsmeer, D.I.O.-drogisterij Mirjam te Groningen en D.I.O.-drogisterij De Zwart in Nieuw-Lekkerland.

_x000D_
_x000D_

In het zonnetje

_x000D_
_x000D_

De winnaar in de categorie Beste Eigen Winkel was D.I.O.-drogisterij Michelle te Delft. En in de categorie Beste Combinatiewinkel was dat D.I.O.-drogisterij The Read Shop Van Duinen te Leens. Daarnaast was er de Beste Nieuwkomer: de Claudius Sijmonsprijs viel ten deel aan D.I.O.-drogisterij Coppename in Suriname van ondernemer Arthuro Rodriguez, die persoonlijk aanwezig was. Tot slot was er een aanmoedigingsprijs voor de jongste D.I.O.-onderneemster, de 19-jarige Deirdre Vermeulen van D.I.O.-drogisterij de Linden in Ter Aar.
_x000D_
Ook de drogisten die afscheid namen, werden in het zonnetje gezet. Gijs Metz, de voorganger van Jos Jongstra, riep daartoe Jaap en Sarie Bakker, Thea en Dirk de Graaff, Addie en John Adriaanse en Toos en John Meeuws even naar voren om ze te feliciteren met hun jarenlange inzet.

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

_x000D_
_x000D_

We hebben ook een vlog van de dag gemaakt. Die kunt u HIER>> bekijken!

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Bij de foto van het team van Drogisterij Drunen: onderneemster Franca van Mourik heeft de beker in de hand. Een reel van alle gemaakte foto’s is hier te vinden – en te downloaden.

_x000D_