Finalisten Beste Zelfzorgadviseur bekend

De vijf finalisten voor de verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur zijn bekend. Uit 138 aanmeldingen zijn vijf (assistent)drogisten gekozen die hun klanten het beste adviseren over zelfzorggeneesmiddelen.

Alle deelnemers moesten vier pittige online toetsen over zelfzorggeneesmiddelen en advisering voltooien. Hieruit zijn de vijf beste kandidaten per organisatie verkozen, die de hoogste scores hebben behaald. De halve finalisten zijn in januari 2022 bezocht door een mystery shopper. Daarna zijn de finalisten van dit jaar bepaald voor de Beste Zelfzorgadviseurs 2022!

Dat zijn: Monique Huiberts (DA); Ingrid Mulder (Etos); Josine Hageman (Kruidvat); Jeanet Lens (Trekpleister); Marre Bax (zelfstandig). Sommigen zijn geen onbekenden. Zo wist Monique Huiberts vorig jaar ook al door tot dringen tot de finale. Ook Ingrid Mulder en Marre Bax deden al meerdere keren aan de verkiezing mee; zij bemachtigen nu voor het eerst een finaleplek. 

Half maart verschijnen de vijf topkandidaten voor de jury. De vakjury test de kandidaten op hun kennis, advisering en communicatievaardigheden. Samen met de uitslagen van de mystery-bezoeken en de online toetsen bepaalt dat wie de Beste Zelfzorgadviseur 2022 wordt. 

Extra feestelijk event

De uiteindelijke winnaar van de verkiezing wordt ’s avonds op 6 april 2022 bekendgemaakt tijdens een extra feestelijk live event waarbij iedereen ook digitaal kan aansluiten. De medewerkers van de drogisterij verdienen in deze bijzondere tijd letterlijk een podium, vindt de organisatie van de Beste Zelfzorgadviseur, en daarom wordt het een verrassende bijeenkomst voor de aanwezigen in de zaal, maar zeker ook voor het publiek dat online naar de uitreiking kijkt. Zet deze datum dus alvast in de agenda!