Experts in dialoog over nieuwe rol van drogist

Op 23 april organiseren de KNDB en vakblad who-cares een event met een middagprogramma waarin het thema ‘bewegen’ centraal staat. We kunnen nu meer vertellen over die middag, want de sprekers zijn bekend. En dat belooft wat!
 
Het event dat beide partijen opzetten omvat, naast een besloten jaarvergadering van de KNDB met parallel daaraan de uitreiking van de who-cares awards, een gezamenlijk inhoudelijk programma. Het thema is ‘Bewegen’, en daarin praten we over de ontwikkeling van de drogist naar een rol in de nuldelijnszorg als leefstijlcoach. 
Het middagprogramma wordt ingevuld door drie experts, die soms als insider en soms van net over de schutting naar onze branche kunnen kijken. In een forumdiscussie zullen zij hun inzichten delen én zich richten op adviezen voor op een praktische aanpak waarmee de drogist zich kan ontwikkelen als leefstijlspecialist. De sprekers zijn:
* Ellen Willemsen had tijdens haar studie vier jaar een weekendbaan in een drogisterij; zij werkte daarna 22 jaar als apotheker, waarvan 13 jaar in een combinatiezaak met een drogisterij. Zij is zelfstandig (gast)docent en adviseur op het gebied van leefstijl en samenwerken in de zorg voor diverse organisaties, zoals Arts en Leefstijl. Zij is ook mede-oprichter van de beweging De Leefstijlapothekers. 
* Inge de Munnik is sinds 1999 actief als marketeer/ ondernemer op internet. Zij begeleidt ondernemers die te weinig resultaat halen uit hun winkel of website/social media. Zij helpt startups, scale-ups en gevestigde bedrijven om groeikansen te ontdekken en kan daarbij hele gerichte, praktische adviezen geven. 
* Jeroen Kemperman is senior manager Strategy, Business Development & Duurzaamheid bij Zilveren Kruis. 30 jaar ervaringen in innovatie, organisatieverandering, visieontwikkeling en positionering. Hij schreef zes boeken over briljante businessmodellen en droomondernemingen in onder andere zorg en gezondheid.
Hoofdredacteur van who-cares Antal Giesbers gaat met hen in gesprek over de veranderende rol van de drogist, hoe deze rol het beste opnieuw ingevuld kan worden, wat een drogist daarvoor moet doen en wat hij of zij daar uit kan halen.


Deelname

Het event dat KNDB en who-cares opzetten, is gratis voor leden van de KNDB. Maar ook u kunt daarbij aanwezig zijn. Ga daarvoor naar: kndb.org