Etos start najaarscampagne ‘Hoe help ik mijn lijf een handje’

Met de start van de najaarscampagne ‘Hoe help ik mijn lijf een handje?’ wil Etos haar klanten helpen gezond te blijven. Het eerste deel van de najaarscampagne gaat over het gebruik van vitamine D.

Tijdens de najaarscampagne zoomt Etos onder de paraplu ‘Hoe help ik mijn lijf een handje?’ in op verschillende onderwerpen. Als eerste ligt de focus op vitamines. Hoe kun je vitamines inzetten om je goed te blijven voelen als de R in de maand is. Klanten kunnen zowel online als in de winkels terecht voor advies over het gebruik van vitamines.

Vitamine D-tekort

Op nummer een van belangrijkste en ook meest verkochte vitamines voor je weerstand staat vitamine D. Vitamine D is misschien niet de bekendste weerstandsvitamine maar waarschijnlijk wel de belangrijkste voor je weerstand. Vitamine D draagt bij aan een normaal calciumgehalte in het bloed, draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, draagt bij aan de normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, zorgt ervoor dat calcium en fosfor worden opgenomen, draagt bij aan een normale celdeling, ondersteunt het immuunsysteem, helpt tanden sterk te houden en ondersteunt de normale werking van de spieren. Als we inzoomen op hoe het gesteld is met het vitamine D gehalte van Nederlanders dan ziet dat er nog niet zo goed uit:

· 60% van de Nederlanders heeft een vitamine D tekort in de winter;

· 1 op de 3 Nederlanders heeft altijd vitamine D tekort;

· 1 op de 4 ouderen volgt maar het advies van de Gezondheidsraad om extra vitamine D bij te slikken.

Met de najaarscampagne helpt Etos klanten zich goed en lekker in hun vel te laten voelen. Later dit najaar staan o.a. bloeddruk, hart en borstgezondheid centraal. Etos werkt tijdens deze najaarscampagne samen met experts (o.a. Vitalize, Orthica, UMC, het Alexander Monroe Ziekenhuis en de Breast Care Foundation).