‘Eindelijk gaan we weer vaart maken!’

Garry is al meer dan 10 jaar DA-ondernemer in Breda, Gerben bijna 20 jaar in Amsterdam. Beiden hebben dus al heel wat bij DA meegemaakt. "We zitten nog steeds in een herstelfase: je start door, DA en D.I.O. worden samengevoegd, de dc's gaan samen, een nieuw kantoor", zegt Boogaard. "Het is jammer dat de integratie niet op rolletjes is verlopen, maar de aantrekkingskracht om er vaart achter te zetten, is begrijpelijk. Je hebt daar zoveel synergievoordeel van: één keer huur, één keer leveren, geen dubbele afspraken met leveranciers…"

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Omslagpunt

_x000D_
_x000D_

NDS kwam niet in januari, maar pas eind mei met de nieuwe formuleplannen voor DA. Hoe is daarop gereageerd?

_x000D_
_x000D_

Van der Heijden: "Wij willen verder, dus dan leidt het uitstellen van de nieuwe formuleplannen wel tot wat onrust. Maar wij hebben ook meteen gezegd: je moet het verhaal pas vertellen als het af is. Het is goed om te beseffen dat een organisatie niet alles tegelijk kan doen. De integratie van de distributie was voor dat moment toch het belangrijkste. Maar commercie is ook een belangrijk punt, ik ben blij dat ze dat nu versneld hebben."

_x000D_
_x000D_

"Onder het team onder Havermans zien ook de leveranciers een omslagpunt", meent Boogaard. "Ze herkennen dat NDS een nieuwe organisatie is die een visie heeft en krachtig genoeg is om dingen mee te bepalen. NDS is een partij waarmee je rekening moet houden."

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Krenten

_x000D_
_x000D_

Want vinden DA-ondernemers van de nieuwe formule? 

_x000D_
_x000D_

Van der Heijden: "In feite heeft de organisatie bij beide retailformules de krenten uit de pap gehaald. Voor DA-ondernemers is de formule dus even nieuw als voor D.I.O. Vanuit DA is iedereen daar heel blij mee: eindelijk worden er weer keuzes gemaakt! We gaan weg uit de actiehoek, meer richting exclusiviteit en expertise. We kunnen ook onze kennis en kunde weer uitdragen, daar ondernemers blij mee. Hiermee kunnen we weer een eigen positie claimen."

_x000D_