Einde aan vier generaties familiebedrijf Van Rijn

Na een periode van 128 jaar komt er een einde aan het familiebedrijf Van Rijn, dat in 1895 werd gestart door overgrootvader Theunis. Thomas Hulshof, een medewerker, neemt nu de drogisterij en verfhandel aan de Weverstraat in Oosterbeek over. “Hij heeft ambitieuze plannen voor vernieuwing, waar wij niet langer de energie voor hebben.”

Kees van Rijn (66) gelooft dat hun winkel wellicht een van de laatste in zijn soort is. Samen met zijn vrouw Karin van Rijn (65) hebben ze de winkel al 44 jaar gerund, en het is moeilijk om deze winkel met slechts één term te beschrijven. Klanten komen er niet alleen voor verf en kwasten, maar nemen ook graag een potje vitaminen of een zalfje mee.

Combinatie

Deze combinatie was vroeger niet zo vreemd. Rond 1900 was het meer een winkel voor ‘droge stoffen’, zoals Karin van Rijn uitlegt. Geneesmiddelen, chemicaliën, poeders voor droge verf, het hoorde allemaal bij elkaar. Later voegden ze een glaszetterij toe aan de verfafdeling en breidden de drogisterij uit met cosmetica, parfumerie, een lijstenmaker en een foto-ontwikkelservice.

 

Uitdaging

Het verhaal begon met de overgrootvader van Kees, Theunis Cornelis van Rijn. Hij was een timmerman en bouwde de inventaris voor de drogisterij die zijn vrouw wilde openen. De winkel in Oosterbeek werd vervolgens van generatie op generatie doorgegeven.

Arnhemmer Hulshof ziet de overname als een spannende stap, maar tegelijkertijd beschouwt hij het als een boeiende uitdaging. Zijn partner behoudt haar eigen baan maar staat volledig achter zijn beslissing. “Zonder haar steun zou ik het niet hebben gedaan; dat zou niet haalbaar zijn.”

Bron: De Gelderlander