Drogisterij Ritskes sluit na 106 jaar haar deuren

Met onmiddellijke ingang heeft Drogisterij Ritskes haar deuren gesloten. Hoe is dat mogelijk? De winkel is al 106 jaar nauw verweven met IJmuiden en heel Velsen. Het was een bloeiende zaak waar je voor allerlei zaken terecht kon, waar je deskundig advies kreeg en waar een vriendelijk team voor je klaarstond.

Wendy en Wilma delen op emotionele wijze het verhaal achter de abrupte sluiting van de drogisterij en meer op Frans Naereboutstraat 66. “Het ging eigenlijk heel goed; we behaalden fantastische omzetten, mede dankzij onze geweldige klantenkring. Twee jaar geleden werden we overgenomen door een investeerder met een groot internetbedrijf. We runden de winkel zelf en dat ging prima, ondanks het gebrek aan personeel. Zelfs dat wisten we op te vangen en we hielden de zaak goed draaiende.

Investeerder

Maar toen kregen we het bericht dat onze investeerder failliet was verklaard en dat onze winkel hierdoor ook werd getroffen. We hebben alles op alles gezet om op korte termijn een doorstart te realiseren, maar de tijd was te kort. Het is ons niet gelukt. Met pijn en verdriet in ons hart hebben we de zaak per direct moeten sluiten, net voor de feestdagen. We willen al onze klanten bedanken, met wie we door de jaren heen een warme band hebben opgebouwd, voor jullie trouwe klandizie, de mooie gesprekken en vooral het vertrouwen dat jullie in ons hadden. Ook de hartverwarmende reacties die we afgelopen week hebben ontvangen, doen ons goed en geven ons kracht. Een warme groet van ons.”

Bron: Jutter.nl