Drogisterij Oosterink in Zelhem viert negentigjarig bestaan

Negentig jaar geleden startte Annemarie Oosterink’s grootmoeder een drogisterij in hetzelfde gebouw aan de Stationsstraat waar Drogisterij Oosterink nog steeds haar deuren opent. In 1970 zetten Willy Oosterink en zijn vrouw Mini Oosterink-Jansen het familiebedrijf voort als de tweede generatie eigenaren. Sinds 2003 is Annemarie actief betrokken bij de winkel, en gedurende de hele maand oktober vieren ze het 90-jarig jubileum van deze winkel, die al negen decennia lang een integraal onderdeel is van Zelhem.

“Voor mij was het niet een langgekoesterde jeugddroom om de winkel over te nemen,” deelt Annemarie. “Ik herinner me hoe druk mijn ouders altijd bezig waren met de winkel, en ik was altijd ‘het meisje van de winkel’. Ik wilde een andere weg inslaan, verliet Zelhem en begon met een studie in levensmiddelentechnologie. Ik had een heel ander toekomstbeeld voor mezelf.”

Niet verwacht

Willy en Mini hadden helemaal niet verwacht dat de winkel binnen de familie zou blijven. “Annemarie had een geweldige studie afgerond, een goede baan, een gezin; daar waren we blij mee,” blikt Mini terug. “Toen ze zei dat ze in de winkel wilde stappen, dacht ik echt: ‘Meid, waar begin je aan?'”

Huisstijl

De huisstijl heeft in de loop der jaren een transformatie ondergaan, met nieuwe kleuren die nu op de gevel prijken, naast de gaper die er al tientallen jaren staat. Binnen in de winkel aan de Stationsstraat is er ook veel veranderd gedurende de afgelopen negentig jaar. Toch is er ook veel hetzelfde gebleven. De sfeer die oma Oosterink negentig jaar geleden in de winkel bracht, is nog steeds voelbaar: vriendelijkheid, bereidheid om advies te geven en een praatje te maken, en een diepe betrokkenheid. “Ik ben opgegroeid in die sfeer dankzij mijn ouders,” zegt Annemarie, “en zij zijn op hun beurt grootgebracht door hun ouders. Het hoort bij ons, bij onze winkel. Dat is wie we zijn.”

Bron: Contact Bronckhorst Zuid