Doorstart voor online drogisterij Droginet

De recentelijk failliet verklaarde online-drogisterij Droginet uit Winschoten staat op het punt een doorstart te maken onder nieuw eigendom. Het bedrijf, dat ruim twee weken geleden failliet werd verklaard, zal overgenomen worden door Hager-Minnema-Hutten-Beheer, gevestigd in Franeker, Friesland.

Curator Paulien Waninge van PlasBossinade Advocaten en Notarissen heeft het personeel op de hoogte gesteld van deze positieve ontwikkeling. Ondanks het faillissement hebben ongeveer twintig partijen interesse getoond om Droginet over te nemen, waarbij de Friese onderneming het meest overtuigende bod heeft ingediend.

Het nieuwe bedrijf, genaamd Droginet Web BV, blijft gevestigd aan de Industrieweg in Winschoten. De exacte details over hoeveel van de ongeveer 150 werknemers hun baan zullen behouden, zullen uiterlijk op 14 december worden bekendgemaakt.

Nieuwe eigenaar

De nieuwe eigenaar, Hager-Minnema-Hutten-Beheer, is onder andere bekend als eigenaar van Foox Groothandel Bergsma in Franeker. Het bedrijf is van plan om minimaal dertig medewerkers mee te nemen in de nieuwe onderneming en werkt aan een plan om de bestaanszekerheid en bedrijfsvoering te waarborgen.

De verkoop van drogisterijartikelen door Droginet zal naar verwachting medio december weer op gang komen. Het faillissement werd veroorzaakt door hoge aflossingsverplichtingen als gevolg van de koopsom die de vorige eigenaar, multimiljonair Mischa Strijder uit Amersfoort, in 2021 betaalde. De nieuwe eigenaar staat voor de uitdaging om het bedrijf succesvol voort te zetten in een veranderde markt met hogere kosten. De hoop is dat zoveel mogelijk werknemers hun baan kunnen behouden in deze nieuwe fase van Droginet.