Dirk Groen van Viatris naar ACE Pharmaceuticals

Dirk Groen nam eind vorig jaar afscheid als general manager Netherlands van Viatris. Nu treedt hij in dienst als CEO bij ACE Pharmaceuticals.

“Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat ik per 1 februari begonnen ben als CEO van ACE Pharmaceuticals”, aldus Groen. “Ik neem het roer over van Jan Verwaal en Jan Willem Popma die als eigenaar en directie in de laatste jaren ACE tot een prachtig farma bedrijf hebben uitgebouwd en in Nederland op de kaart hebben gezet als een belangrijke producent van geregistreerde en niet-geregistreerde geneesmiddelen.”
ACE levert al meer dan 30 jaar geneesmiddelen in binnen- en buitenland. Met onze eigen registraties, apotheekbereidingen en indifferente producten bieden we een oplossing voor alle apotheken. Tevens maakt ACE Pharmaceuticals in opdracht geneesmiddelen voor klinisch onderzoek. Het assortiment van ACE bevat ook voedingssupplementen die therapeutisch worden ingezet en uitsluitend verkrijgbaar zijn bij de apotheek. ACE focust zich op supplementen speciaal ontwikkeld voor kwetsbare patiëntgroepen die door een onderliggende aandoening of ingreep bepaalde vitamines en mineralen minder goed kunnen opnemen en daardoor suppletie nodig hebben.
“Met een productie in Nederland vervult ACE een belangrijke rol in het beschikbaar maken en houden van essentiële geneesmiddelen en het terugdringen van geneesmiddeltekorten”, aldus Groen. “Voor mij een geweldig mooie uitdaging om de positie van ACE als onafhankelijke Nederlandse niche-medicatiespecialist in en buiten Nederland uit te bouwen.”

 

Op de foto vlnr.: Jan Willem Popma, Dirk Groen, Jan Verwaal