“De kracht van persoonlijk opereren”

Vriesia is in basis puur groothandel: het levert een assortiment van meer dan 12.000 producten, maar ondersteunt geen retailformule en houdt de overhead zo laag mogelijk. “De nadruk ligt zoveel mogelijk ondersteunen van de ondernemer”, zegt Mark Stevens (hoofd marketing & design). Toch heeft Vriesia een aantal assets die bij een retailorganisatie niet misstaan. Zoals de heel flexibel ingerichte folder- en actie-uitingen en het Altijd Scherp-programma.

Maar een van de belangrijkste meerwaarden van de groothandel ligt misschien wel op een heel ander vlak, zo weten de klanten van Vriesia. “Zowel intern als extern is er een sterke onderlinge verbondenheid door een persoonlijke en laagdrempelige aanpak”, zegt Stevens. “Intern houden we het op een kleine, strakke organisatie die betrokken en gedreven is; er heerst een persoonlijke, ongedwongen (professionele) werksfeer. En dat strekt zich ook uit naar de klanten: Vriesia staat als sinds jaar en dag bekend als de groothandel waarbij persoonlijke communicatie en betrokkenheid hoog in het vaandel staat.

Klanten hébben een nummer, maar zíjn het niet! Ze kennen de mensen van onze organisatie meestal persoonlijk. Ze weten dat we altijd voor ze klaarstaan: gewoon zorgen dat de klant wordt geholpen, dat is het belangrijkste! Die USP gaan we de komende tijd verder invullen en voor het voetlicht halen. Want het is een belangrijke factor in het succes van onze klanten.”

Zichtbaar en tastbaar

Waarom nu?

“In deze tijden van social distancing en afstand houden is het belangrijk om je verbonden te blijven voelen. We maken een soort tegenbeweging, waarbij we op afstand toch persoonlijk kunnen blijven opereren”, aldus Stevens. “Onze klanten merken dit dagelijks. Of er nu direct gesproken kan worden met een van onze sales- en servicemedewerkers, of dat er direct contact is met onze category managers over een verkoopprijs bij grotere aantallen: Vriesia is laagdrempelig, bereikbaar en bovenal persoonlijk. Dat blijft niet alleen bij mooie woorden: we gaan dat zichtbaar en tastbaar maken met diverse activiteiten, die de ondernemer van Vriesia een concrete meerwaarde gaan bieden.”

Meer weten? Kijk dan HIER>>