De beste zelfzorgadviseur is Michelle van Dongen

Ruim 200 gediplomeerde (assistent)drogisten hadden zich opgegeven voor de editie van 2020. Zij maakten online toetsen om de kennis en adviesvaardigheden te testen. In de tweede ronde bezocht een mystery shopper de (assistent)drogisten met de beste resultaten uit de toetsen. In de laatste ronde verschenen de vier beste kandidaten voor een vakjury en werden aan de tand gevoeld over advieskeuze, beroepshouding en motivatie. Het complete plaatje bepaalde de uiteindelijke winnaar: Michelle van Dongen. Zij behaalde met name tijdens de jurygesprekken een hoge score; ruim 100 punten meer dan de andere kandidaten.

Bedachtzaam

De winnaar werd bekendgemaakt door Ruud Coolen van Brakel van het Instituut Verantwoord Medicijngebruik. De uitreikingen vonden wegens de coronacrisis online plaats op 30 april.

“Michelle vindt het stellen van de WASA vragen erg belangrijk”, aldus de jury. “Zij geeft op een bedachtzame wijze advies. Overweegt de risico’s en luistert naar de klant. Michelle sprong er tijdens het jurygesprek enorm uit, door een juiste beroepshouding, goede kennis en sterke communicatie eigenschappen. Zij is goed op de hoogte van de eventuele risicowaarschuwingen.”

Michelle ontvangt een hoofdprijs twv 500 euro namens opleidingsinstituut Capabel Pro, de andere finalisten ontvangen een cadeaucheque twv 100 euro, gesponsord door Stichting Pharmacon, het exameninstituut voor drogisterijopleidingen.

Goed gevoel

Michelle was aangenaam verrast met haar titel: “Ik dacht dat ik alleen naar de online uitreiking zou kijken maar al snel stonden twee collega’s aan de deur met bloemen, taart, de award en een mooie cheque. Ik had wel een goed gevoel over de jurygesprekken omdat ik vooral de nadruk op het doorvragen bij de advisering had gelegd. Maar ik had niet verwacht dat ik uiteindelijk de winnaar zou worden. Ik heb erg veel zin in om de titel Beste Zelfzorgadviseur dit jaar uit te dragen en wil iedereen graag bedanken.”

Etos laat weten dat dit “een prachtige onderstreping van de Etos-strategie is, om  klanten elke dag te helpen zich goed te laten voelen. Etos is trots op de prestatie die Michelle heeft geleverd en hoopt alle collega’s te inspireren de allerbeste service te blijven verlenen.”

De verkiezing Beste Zelfzorgadviseur is een initiatief van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Doel van de verkiezing is het stimuleren van excellente advisering en aandacht voor het belang van de drogisterijbranche in Nederland.