DA gaat door met hulp van Mosadex

Vanochtend 29 december sprak de rechtbank in Amsterdam het faillissement van DA Retailgroep en Retail Shared Service Centre in Zwolle uit. Maar vrijwel direct zijn de activiteiten van de failliete organisatie overgenomen door Nederlandse Drogisterij Service (NDS). “Vanuit Nederlandse Drogisterij Service worden de bedrijfsactiviteiten van DA naadloos gecontinueerd. Dit houdt onder meer in dat toekomstige leveringen aan DA-ondernemers en betalingen aan leveranciers van de groothandel volledig geborgd zijn”, aldus voormalig directeur (a.i.) van DA en interim directeur van NDS Henk Castelijns. “De bedrijfsprocessen gaan dan ook onverminderd door. De vriendelijke specialist blijft bereikbaar voor haar miljoenen klanten en er komen ook nieuwe arbeidsplaatsen beschikbaar in de nieuwe organisatie.” Hierdoor blijft in ieder geval een deel van de werkgelegenheid behouden.

MOSADEX

De organisatie die nu gevormd is, noemt zichzelf “een nieuwe, kapitaalkrachtige serviceorganisatie voor de zelfstandige drogisterij”, aldus Castelijns. Opvallend is dat groothandel Holland Pharma een meerderheidsbelang in dit bedrijf heeft. De in Borculo gevestigde groothandel is namelijk een deelneming van de Coöperatieve Mosadex U.A. En aan het hoofd daarvan staat… Ludwig Castelijns.

“Deze financieel solide moedermaatschappij stelt Nederlandse Drogisterij Service in staat een van de sterke partijen in de markt te vormen”, aldus Henk. “Nederlandse Drogisterij Service biedt een toekomstbestendig formulehuis voor de zelfstandige drogisterij, waar kennis, tijd en aandacht voor de klant centraal blijvenstaan.”

Op de foto: Henk (l.) en Ludwig Castelijns. Bron: Euretco (l.) en Mosadex.