Consumedix Corona Thuisafname–labtest via de drogist

De test is beschikbaar voor personen die 14 dagen geleden griepklachten hebben gehad waaronder: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging, koorts en benauwdheid. Om vast te stellen of het een actieve corona-infectie betrof, verzamelt men enkele druppels bloed middels een vingerprik en stuurt deze op. Een geaccrediteerd laboratorium stelt vast of er zich IgG-antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het bloed bevinden. Na 2 werkdagen is de uitslag online op te vragen met een unieke inlogcode. Alle uitslagen worden door de arts-microbioloog geautoriseerd en zijn anoniem.

Immuniteit

Immuniteit staat niet vast bij een positieve test, meldt Mediphos. Er wordt door experts nog volop onderzoek gedaan of er immuni­teit optreedt en hoe krachtig dit is. Een eerdere infectie biedt hoogstwaarschijnlijk wel enige bescherming tegen SARS-CoV-2, voor dit en een volgend seizoen als het virus niet te veel verandert.

Betrouwbaarheid

“Door het detecteren van antistoffen in het bloed is een corona-infectie vast te stellen, dit kan rust en zekerheid bieden. De Consumedix Corona Thuisafname–labtest is een goedgekeurde laboratoriumtest die door deskundig personeel wordt uitgevoerd”, meldt Mediphos. “Het laboratorium is ISO-gecertificeerd. Dit betekent regelmatige controles op kwaliteit en professionaliteit. Het bloed wordt geanalyseerd door twee ELISA testen met een sensitiviteit en specificiteit tussen de 96-100%.”

Consumedix

Mediphos OTC Consumer Health biedt de corona-zelftest aan onder de nieuwe merknaam Consumedix. “Een nieuwe naam waarmee we ons duidelijker willen positioneren naar klanten. We zullen binnenkort meer producten introduceren onder deze naam”, aldus Rene van der Mark, Sales en Marketing director.

De Consumedix Corona thuisafname– lab test is vanaf 1 juni verkrijgbaar bij drogisterijen en apotheken, en op www.topgezondheidsproducten.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mediphos OTC.