Congres waar drogisten wijzer van worden

Om als drogist of medewerker in een drogisterij klanten vakkundig te kunnen adviseren, is gedegen vakkennis nodig. Te meer omdat de consument de eigen kennis over zelfzorggeneesmiddelen overschat en de risico’s onderschat. Stichting Pharmacon neemt als een van de gecertificeerde exameninstanties vakexamens af en draagt daarmee bij om het kennisniveau binnen de wettelijke kaders te waarborgen. Maar hoe ziet de toekomst van de drogisterijbranche eruit?

Tijdens het congres “Daar Worden Drogisten wijzer van”, dat ter ere van het 75-jarig jubileum wordt georganiseerd, vertelt Pharmacon hoe consument, huisarts en de drogist zelf de toekomst van de branche zien. De stichting heeft drie onderzoeken laten verrichten: hoe ziet de consument de positie van de drogist, hoe kijken huisartsen ernaar, en hoe beoordelen drogisten zichzelf? De uitkomsten van deze marktonderzoeken worden, aangevuld met conclusies en aanbevelingen, tijdens het congres gepresenteerd door André de Heer van onderzoeksbureau Initial Concept. Dit brengt de discussie op gang tussen alle genodigden. Oud-huisarts Tom van ’t Hek treedt op als dagvoorzitter. Van ’t Hek staat erom bekend dat hij zorgt voor levendige interactie met de zaal. Spreker Ivan Wolffers, schrijver, arts en hoogleraar, geeft tijdens het congres op geheel eigen wijze zijn visie op de rol van de drogist.

Bent u er dinsdag 19 maart bij?  Stichting Pharmacon verwelkomt u graag vanaf 13:30 uur in het Media Plaza van de Jaarbeurs Utrecht.

Agenda

13.30 uur – Ontvangst

* Video over Pharmacon 75 jaar

* Welkomstwoord Jalmar Wesselink

* Introductie dagvoorzitter Tom van ’t Hek

* Uitkomsten van het marktonderzoek door André de Heer

* Samenvatting en uitkomsten
Eigen visie Tom van ’t Hek en interactie met de zaal

* Hoe kan de drogist zich duidelijker profileren?

Door arts, hoogleraar en schrijver Ivan Wolffers

* Samenvatting en adviezen van Tom van ’t Hek en Jalmar Wesselink

* Afsluiting, waarna aangeklede netwerkborrel

Bijwonen

Datum en aanvang Congres:    Dinsdag 19 maart, 13:30 uur
Locatie van het congres:         Mediaplaza, Kon. Jaarbeurs, Utrecht

Aan het congres zijn voor u geen kosten verbonden.

Inschrijven kan HIER>>

Voor meer informatie: www.Pharmacon.nl