Campagne Beter Gebruik Bestrijdingsmiddelen

Ongeveer 42 procent van de mensen gebruikt chemische bestrijdingsmiddelen voor het bestrijden van ongedierte in en om hun huis, terwijl 64 procent weet dat dit schadelijk kan zijn voor de eigen gezondheid, die van kinderen, huisdieren en belangrijke insecten. Het voorkomen van plaagdieren, schimmel of groene aanslag is effectiever dan het bestrijden met chemische middelen. Ook is dit beter voor mens, dier en milieu.

Tijdens de campagne worden consumenten geïnformeerd hoe je hoe je chemische bestrijdingsmiddelen op een veilige manier inzet en hoe je op een natuurlijke manier ongedierte, groene aanslag en schimmels bestrijdt. Onjuist en niet noodzakelijk gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen kan zo worden beperkt.

De campagne is een initiatief van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die consumenten informeert over milieu en energie in het dagelijkse leven. Naast drogisten doen ook tuincentra, supermarkten en bouwmarkten mee.

Veilig gebruik

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven ondersteunt de campagne. “De drogist is de specialist in gezondheid. Daarom vinden we het belangrijk om consumenten goed te informeren over het veilig gebruik van bestrijdingsmiddelen voor plaagbestrijding. De aangesloten drogisterijbedrijven kunnen deelnemen aan de publiekscampagne. Zo kunnen er in de drogisterijen schapkaartjes worden geplaatst bij de bestrijdingsmiddelen met informatie voor de klant”, zegt Danielle van der Zon van het CBD.

Op de campagnepagina beterbestrijden.nl staan tal van tips voor klanten over het voorkomen van overlast. Op beterbestrijden.nl is een toolkit beschikbaar voor drogisten met advertentiebanners, posters, flyers, infographics en video’s.