Allegra: laat hooikoorts jou niet de baas zijn!

Help je klant gedurende het pollenseizoen zijn hooikoortsklachten verlichten. 
Voorjaar 2020 werd Allegra Fexotabs als nieuwe hooikoortsoplossing geïntroduceerd.
Allegra werkt snel, is 24 uur effectief en maakt niet slaperig.Op de Nederlandse markt zijn er diverse hooikoorts oplossingen beschikbaar. Allegra is daarin echter uniek door een nieuwe molecuul, Fexofenadine.
“Met Allegra Fexotabs is er eindelijk een product op de markt gekomen,dat binnen een uur werkt, 24 uur werkzaam is én ervoor zorgt dat je niet slaperig wordt”, aldus Commercial Lead Consumer Healthcare Erik Pruijsen bij Centrafarm.
Hoewel op dit moment het hooikoortsseizoen in 2023 nog iets achterblijft, heeft de hooikoortscategorie in de afgelopen jaren een mooie groei laten zien. Centrafarm Consumer Healthcare wil graag meewerken aan een verdere groei van deze categorie, vertelt Pruijsen: Drie op de tien volwassenen heeft last van hooikoortsklachten en de markt voor hooikoortsproducten groeit. Met Allegra hebben we daar een nieuw momentum aan gegeven.”

Unieke oplossing

Allegra Fexotabs biedt binnen de hooikoorts categorie een volledig nieuwe oplossing, vertelt Pruijsen: “Mensen met hooikoorts hebben vaak last van niezen, jeuk, een loopneus of verstopte neus, en jeukende, rode of tranende ogen. Daar wil je snel vanaf. Veel gebruikers van hooikoortsmiddelen zijn wel redelijk tevreden over de werking, maar vaak niet over de bijwerkingen. Daarvoor biedt Allegra Fexotabs een unieke oplossing, want het heeft als enige product Fexofenadine als actieve molecuul. Het werkt binnen één uur en is 24 uur effectief. Dat betekent dat je met één tablet per dag een snelle en continue oplossing hebt.”
Er zit een echter nóg groot voordeel aan fexofenadine, zegt Pruijsen: “Fexofenadine staat geregistreerd als niet-sedatieve werkzame stof! Je wordt er dus niet slaperig van. En dat is klacht nummer één. Onderschat dit voordeel niet: Fexofenadine is bijvoorbeeld het énige orale antihistaminicum dat door de Amerikaanse Federal Aviation Administration (FAA) is toegestaan voor gebruik door piloten.”

Allegra fexotabs*

Verlicht symptomen van hooikoorts

Werkt binnen 1 uur

24 uur effectief

Maakt niet slaperig
*) Allegra fexotabs is een geneesmiddel en bevat fexofenadine. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Allegra Neusspray Duo is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.