70 jaar DA Drogisterij Kik

DA Drogisterij Kik viert haar 70-jarig bestaan en is al decennia lang een vertrouwd begrip in Zierikzee. Hans Kik, de huidige eigenaar, stamt uit een familie van ondernemers. De geschiedenis van de firma Kik gaat terug tot 1953, toen zijn grootouders, Johannes en Elizabeth Kik, een winkel openden in Burgh-Haamstede, oorspronkelijk gericht op huishoudelijke artikelen. Zijn ouders, Corry en Leo Kik, zetten de zaak voort en transformeerden deze geleidelijk tot een drogisterij.

Halverwege de jaren 80 breidden Hans’ ouders hun onderneming uit naar Zierikzee, eerst gevestigd op de Dam en later verhuisd naar de Appelmarkt. In de late jaren 80 sloten ze zich aan bij de franchiseformule DA, waarmee ze deel uitmaakten van een groter netwerk. Hans zelf trad in 2000 toe tot het bedrijf, waar hij zijn passie voor het vak combineert met zijn diploma als gediplomeerd drogist en Orthomoleculair therapeut.

Uitbreiding

Hans’ vrouw, Inge Kik, komt ook uit een ondernemersfamilie en is sinds 2000 actief in de drogisterij/parfumeriebranche. In de loop der jaren heeft ze haar focus verlegd naar het uitbreiden van kennis op het gebied van make-up en huidverzorging. Sinds 2016 verzorgt ze ook Permanent Make-Up in de winkel. Samen adviseren Hans en Inge nog dagelijks met plezier hun klanten. Ze vinden het nog steeds leuk om de winkel te vernieuwen, de diensten in de schoonheidssalons uit te breiden en nieuwe, mooie merken aan het assortiment toe te voegen om hun klanten te blijven verrassen.