1e prijzen voor Lucovitaal

Lucovitaal blijft jaar in jaar uit sterk presteren, en dat gold ook voor het afgelopen jaar. “Na een fantastisch 2020 hebben we wederom in 2021 een uitzonderlijke groei doorgezet”, zegt junior account manager retail Maxime de Bruyn. “We zijn dan ook erg trots dat we afgelopen maand twee KOMEET Awards met de eerste prijs in ontvangst hebben mogen nemen.”

Johan van Ingen en De Bruyn namen de twee KOMEET Awards in ontvangst voor het merk Lucovitaal: een voor de eerste positie voor het merk met de beste afzetgroei en een voor de eerste positie als Merk met het beste omzetgemiddelde.

“PK Benelux ontwikkelt en positioneert producten op de nationale en inter-nationale gezondheidsmarkt”, vertelt De Bruyn. “Van origine zijn we ontwikkelaar van medische hulpmiddelen, maar we zijn in Nederland voornamelijk bekend onder het merk Lucovitaal. Onze slogan is niet voor niets ‘Krachtig & Goedkoop!’, want wij zijn altijd in de actie. We produceren een zo krachtig mogelijke samenstelling tegen de scherpste prijs. De klant kan hierdoor een hoogwaardig product kopen en gebruiken tegen een actieprijs.”

Het Lucovitaal-assortiment omvat onder meer vitamines, supplementen, sport- en functionele voeding, huidverzorging en relaxproducten. Deze relaxproducten bestaan onder meer uit Bamboe onder-steuningskussens en therapeutische slippers, sandalen, sokken, sloffen etc.

“Hiermee bieden wij een breed en compleet pakket aan met maar liefst 300+ producten”, zegt De Bruyn. “Daarnaast staan wij zeker niet stil en zijn wij elke dag bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Onze kracht is dat wij snel nieuwe producten naar behoefte op de markt kunnen brengen.”

Bewezen in de branche

Een op de vier huishoudens in Nederland gebruikt ten minste één, maar vaak meerdere producten van Lucovitaal, vertelt De Bruyn. “Lucovitaal is veelvuldig verkrijgbaar in vrijwel alle drogisterijen, gezondheidswinkels, apotheken en supermarkten, en heeft zich daarmee bewezen binnen de branche. Daarnaast zijn alle producten van Lucovitaal verkrijgbaar via onze eigen website en dat heeft zich de laatste jaren enorm ontwikkeld.”

De Bruyn: “In onze winkel in Woensel worden productaanvragen genoteerd waarnaar wij actief op de vraag van de consument kunnen inspelen. De producten worden eerst ‘getest’ in de winkel. We verwerken deze feedback voordat het product echt op de markt wordt gebracht. Zo weten we écht waar we het over hebben en kunnen we een reële inschatting maken van het aantal gebruikers per product.”

Uniek

De Bruyn: “Doordat wij van oorsprong een medische hulpmiddelen producent zijn, zijn onze kwaliteitsstandaarden uitzonderlijk hoog. Wij zijn momenteel het enige bedrijf in Nederland dat voedings-middelen borgt onder hetzelfde systeem als medische hulpmiddelen. We zijn daarin uniek, met 26 dossiers voor medische hulpmiddelen en een geneesmiddelen-vergunning.”

“PK Benelux een uniek merk met hoogwaardige producten tegen een scherpe prijs, in een breed assortiment”, besluit De Bruyn. “We kijken er naar uit om komende tijd een hele hoop nieuwe Lucovitaal producten te introduceren!”