Start verkiezing voedingssupplement van het Jaar

Voor het zevende jaar op een rij kunnen geïnteresseerden per vandaag weer deelnemen via www.supplementvanhetjaar.nl en aangeven welke vitamine, mineraal, kruid of ander voedingssupplement hun favoriet is en waarom zij dit voedingssupplement gebruiken. Op 16 februari 2023 wordt het Supplement van het Jaar 2023 bekendgemaakt. 

Met de Supplement van het Jaar verkiezing vraagt het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG) aandacht voor het nut van voedingssupplementen en de gezondheidswinst die er te behalen is met extra vitamines, mineralen, kruiden en andere voedingsstoffen.

De Supplement van het Jaar verkiezing brengt jaarlijks de voorkeuren van het Nederlandse publiek voor bepaalde vitaminen, mineralen, kruiden of andere supplementen in kaart. Het gaat hierbij om een soort voedingssupplement, niet om een bepaald merk. Alle supplementen maken evenveel kans om uitgeroepen te worden tot Supplement van het Jaar. In 2022 en 2021 koos het publiek voor vitamine D, In 2020 werd er het vaakst op de multivitamine gestemd. In 2019 eindigde kurkuma bovenaan. De Supplement van het Jaar verkiezing is een initiatief van het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid (IVG).
Het Informatiecentrum Voedingssupplementen & Gezondheid is een initiatief van NPN.