Nieuw informatiecentrum voedingssupplementen

Het informatiecentrum laat aan de hand van leefstijl, leeftijd, ongemakken of andere situaties zien hoe mensen met voedingssupplementen zelf aan hun gezondheid kunnen werken. Ook kan gezocht worden naar veel verschillende stoffen, zoals vitamines, mineralen, kruiden en overige ingrediënten, die in voedingssupplementen voorkomen. Wat kunnen supplementen doen voor de gezondheid en hoe zit het met de veiligheid? Het doel is iedereen die met gezondheid bezig is op een wetenschappelijk onderbouwde manier voor te lichten. De lancering wordt ondersteund door een promotiefilmpje op Youtube.

Behoefte

“Soms zien consumenten door de bomen het bos niet meer, omdat er veel verschillende informatie rondgaat op het internet”, zegt Rinske van den Barg, voedingskundige van IVG. “Er is behoefte aan het na kunnen lezen hoe het precies zit met vitamines, mineralen, kruiden, visolie, probiotica of andere supplementen. Mensen zoeken naar betrouwbare informatie over hoe je het beste kunt werken aan je weerstand of wat je als sporter extra kunt gebruiken. Ook lezen ze het laatste nieuws op het gebied van voedingssupplementen en gezondheid. Zonder dat producten of merken worden genoemd of aangeprezen.”

Wetenschappelijk bewezen

IVG informeert over gezondheidseffecten die wetenschappelijk bewezen zijn of waar sterke aanwijzingen voor zijn. Van den Barg: “Goed onderbouwde en wettelijke toegestane gezondheidseffecten worden gemarkeerd, bij aanwijzingen dat een bepaalde stof een positief effect in het lichaam heeft, maar de wetenschappelijke onderbouwing nog beperkt is of komt van traditioneel gebruik, wordt dit ook duidelijk aangegeven.”

“Veel vitamines en mineralen kunnen bijdragen aan de weerstand, een van de belangrijkste pijlers voor onze gezondheid”, zegt Van den Barg. “Op IVG zoekt een bezoeker op weerstand en leest vervolgens welke stoffen daaraan kunnen bijdragen. Ook laten we zien welke vitamines de Gezondheidsraad aanbeveelt om extra in te nemen. Medicijngebruik is ook een belangrijk onderwerp. Bezoekers zien gemakkelijk waar je op moet letten als je medicijnen en voedingssupplementen tegelijk gebruikt. Zeker nu gezondheid belangrijker is dan ooit, hopen we dat we van meerwaarde kunnen zijn voor Nederlanders, die met supplementen aan hun gezondheid willen werken.’

Links:

de website: https://www.ivg-info.nl/

Het promotiefilmpje: https://youtu.be/PUGsPsxrN4M

Richtlijnen voor gebruik:  https://www.ivg-info.nl/wp-content/uploads/2020/04/Richtlijnen-gebruik-IVG-website.pdf