Retailers

Unipharma

Vanuit haar moderne distributiecentrum in Middelburg bevoorraadt UniPharma meer dan 2000 drogisterijen, apotheken, gezondheidswinkels, parfumeriespeciaalzaken en supermarkten in heel Nederland en België. UniPharma is gespecialiseerd in verzorgings- en gezondheidsproducten. UniPharma vaart een duidelijk eigen koers, waarbij de focus op groeimarkten centraal staat. De klant van UniPharma profiteert van een moderne logistiek, consumentgerichte winkelondersteuning en een flexibele organisatie met goed opgeleide en betrokken medewerkers.

Omdat UniPharma haar retailactiviteiten niet loskoppelt van het groothandelstraject profiteren onze klanten direct van een efficiëntere werkwijze.

 

Formules

Naast haar groothandelsactiviteiten exploiteert UniPharma drie winkelformules. Drogist Bewust Beter, G&W Gezondheidsdrogist en G&W Gezondheidswinkel.

  

Met “Drogist Bewust Beter” wordt een volledige ondersteuning geboden aan zelfstandige drogisterijen, waarbij het lokale marktgebied van de ondernemer de invulling bepaalt. Met de herkenbare pay-off Bewust Beter richt Drogist Bewust Beter zich op zelfstandige, ondernemende drogisten, die het dwangmatige karakter van veel winkelformules als benauwend ervaren. Zo groeide de formule Drogist Bewust Beter in 2016 naar meer dan 110 winkels.

UniPharma is er van overtuigd dat Drug Zelfstandig uitstekende groeikansen heeft en benadrukt dat het accent van de zelfstandige drogist gericht moet zijn op het verhogen van de bezoekfrequentie, het aantrekken van nieuwe, jonge klanten en het tonen van de meerwaarde van de drogist. Een meerwaarde die gevonden wordt in een sterke focus op specialisatie, advies en onderscheidende assortimentsgroepen.

Drogist Bewust Beter biedt u als ondernemer een complete ondersteuning in de vorm van schappenplannen, in store promotie-activiteiten, een klant-loyaliteitsprogramma, een op de filiaaldrogisterijen afgestemd Vaste Lage Prijzen programma, folder-ondersteuning en landelijke media-aandacht.

            

Naast deze formules verzorgt UniPharma een uitgebreide ondersteuning voor de Vereniging Gezond & Wel, een sterk groeiend samenwerkingsverband van gezondheidswinkels onder de vlag G&W. Samen met Gezond & Wel exploiteert UniPharma de formule G&W GezondheidsDROGIST en G&W GezondheidsWinkel.

G&W GezondheidsWinkel is een winkelformule van zelfstandige ondernemers. Op dit moment zijn er meer dan 100 G&W GezondheidsWinkels lid van de vereniging Gezond & Wel. Elke winkel weet zich beschermd in haar verzorgingsgebied: alleen de Algemene Ledenvergadering beslist over de toelating van nieuwe leden. 

G&W biedt u een gezonde winstmarge en de mogelijkheid uw omzet in gezondheidsproducten uit te bouwen middels het G&W eigen merk, daarnaast een complete ondersteuning in de vorm van schappenplannen, in store promotie-activiteiten, een klant-loyaliteitsprogramma, een op de filiaaldrogisterijen afgestemd Vaste Lage Prijzen programma, folder-ondersteuning en landelijke media-aandacht.

G&W GezondheidsDrogist biedt een formule waarin een mogelijkheid wordt geboden om enerzijds mee te liften op een bewezen formule in het drogisterijtraject en anderzijds toegang te hebben tot producten, waarmee u zich kunt profileren als KENNISDROGIST. G&W GezondheidsDROGIST laat zien dat het ook anders kan!

 

Historie

1877 De gebroeders Mulder, voorouders van het huidige management, leggen met een drogisterij de basis voor de latere Groothandel Gebroeders Mulder
1927 Oprichting van groothandel W.F. van der Hofstede & zn (later Wehapharm genaamd)
1980 Fusie tussen Groothandels Gebroeders Mulder en Wehapharm. Vanuit deze fusie wordt UniPharma opgericht    
1993 Huidig directeur Jacco van Liere doet zijn intrede bij UniPharma. Het bedrijf telt dan 10 medewerkers
1994 Ontplooiing van de activiteiten binnen het apothekerskanaal
1996 Overname van het eerste deel van de aandelen door Jacco van Liere van zijn vader J. van Liere en de familie Van der Hofstede. Oprichting van Drogist Bewust Beter (DBB). Zelfstandige drogisterijen sluiten zich aan en bundelen hiermee hun krachten
1997 In de eerste supermarkten richt UniPharma schappen in met zelfzorggeneesmiddelen. Dit is een unieke en belangrijke ontwikkeling, die nagevolgd wordt door alle Nederlandse supermarkten
2001 Vanwege groei wordt het logistieke centrum en de kantoren uitgebreid met een aanbouw
2003 Start van de samenwerking met Gezond & Wel (G&W)
2006 Aankoop van een nieuw bedrijfspand dat naast het huidige bedrijf gesitueerd is. Hiermee ontstaat ruimte om het assortiment uit te breiden met voedingsmiddelen. De bedrijfsruimtes worden in 2014 aan elkaar verbonden, waarmee het volume van het distributiecentrum nog verder wordt uitgebreid
2008 Ontwikkeling van de eerste E-fulfilmentactiviteiten
2012 Herpositionering van de Drogist Bewust Beter met focus op de drie kernwaarden: bewust beter, bewust lager en bewust goedkoper
2014 Uitbreiding van de activiteiten in België. Hier ligt een aantrekkelijk afzetgebied voor de groothandel
2015 35 jaar handelend onder de naam UniPharma. Het bedrijf heeft inmiddels zo’n 130 medewerkers en is actief in Nederland en België.

2016 Om de groei te kunnen blijven stroomlijnen, rolt UniPharma haar Warehouse Management System (WMS) uit. Inmiddels telt UniPharma 140 medewerkers.

 

Directie

 


Jacco van Liere
general manager

 

 

Bedrijfsgegevens

Bedrijfsnaam

: Unipharma

Adres

: Ramsburgerweg 2- 12

Postcode

: 4332 SG

Plaats

: Middelburg

Postbus

: Postbus 57

Postcode

: 4330 AB

Plaats

: Middelburg

Telefoon alg.

: 0118-434400

E-mail alg.

: verkoop@unipharma.nl

Website

: http://www.unipharma.nl

NIEUWS

 

Reportage bij DBB Sterrenburg

who-cares ging recentelijk op bezoek bij Schless in Dordrecht die recentelijk koos voor DBB, met voor de formule nieuwe accenten. bekijk de video HIER>>

X