Jaarverslag Neprofarm: ‘Zelfzorg is ook passende zorg’

Neprofarm heeft zijn jaarverslag 2023 gepubliceerd. Daarin gaat het onder meer in op hoe we ervoor kunnen zorgen dat zelfzorg en zelfzorgmiddelen een volwaardig onderdeel worden van het zorgaanbod.

In het persbericht stelt Neprofarm dat in 2023 de druk op ons zorgstelsel verder toenam.

“In het Integraal Zorgakkoord (IZA) wordt het meerdere keren benoemd: meer zelfzorg is noodzakelijk voor het toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg in Nederland. Maar hoe zorgen we ervoor dat zelfzorg en zelfzorgmiddelen een volwaardig onderdeel worden van het zorgaanbod? Meer zelfzorg kan een waardevolle bijdrage leveren aan het verlichten van de druk op de eerstelijns zorg. Recent onderzoek heeft aangetoond dat patiënten zich ook gehoord en geholpen voelen met een zelfzorgadvies bij eenvoudige gezondheidsklachten.”

Neprofarm zet zich in voor brede beschikbaarheid van betrouwbare, effectieve en veilige zelfzorgmiddelen. En biedt voorlichting aan zorgprofessionals over de mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorgmiddelen bij milde kwalen van voorbijgaande aard. Meer weten? U kunt HIER>> meer lezen over het jaarverslag 2023.