Internationale dag van de slaap: 8 tips voor uw advisering

Onze hersenen zijn 24 uur per dag aan het werk. Dus ook ’s nachts als je aan het slapen bent! Slaap is dan ook heel belangrijk. 17 maart is de Internationale Dag van de Slaap. Besteedt u er aandacht aan in de winkel? Hierbij 8 tips die u aan uw klanten kunt geven.

63% Van de Nederlanders is niet tevreden over slapen. En veel mensen hebben last van slapeloosheid. Slecht slapen heeft effect op je lichamelijke en geestelijke conditie.
Hoe kunt u uw klant hierin adviseren? Hieronder vindt u 8 tips die uw klanten helpen om beter te slapen:
1. Avondwandeling
Adviseer uw klant om aan het einde van de dag ter ontspanning een wandeling te maken. Dat hoeft geen lange wandeling te zijn: een blokje om is ook prima.
2. Neem iets rustgevends
Er zijn verschillende preparaten die bijdragen aan een goede slaap. Passiflora helpt bijvoorbeeld om fit en uitgerust wakker te worden.
3. Warme douche
Een warme douche voor het slapen gaan zorgt voor ontspanning. Het helpt om alle indrukken van de dag te verwerken en al tot rust te komen, voordat iemand in bed stapt.
4. Schrijf het van je af
Een efficiënte truc om te ontspannen is schrijven. Als iemand opschrijft wat er door het hoofd spookt, dan kan hij dat loslaten. En gaat hij er niet in bed over piekeren.
5. Geen schermtijd voor het slapen
Kijken naar het scherm van tablet, telefoon of televisie zorgt ervoor dat je hersenen veel moeten verwerken. Adviseer om deze prikkels ’s avonds te vermijden. Beter is om in bed een boek te lezen of naar rustgevende muziek te luisteren.
6. Drink iets warms
Warme melk bevat de stof tryptofaan en daar word je slaperig van. Maar het is niet veel, dus het heeft misschien te weinig effect. Een alternatief zijn kruiden toevoegen aan warm water danwel een rustgevende kruidenthee drinken.
7. Rusten in plaats van slapen
Laat uw klant weten dat wie ik bed de slaap niet kan vatten, toch uitrust.
8. Box breathing
Een goede manier om te ontspannen is ‘box breathing’. Adem 5 seconden in – hou 5 seconden vast – adem 5 seconden uit – en hou weer 5 seconden vast. Deze manier van ademen zorgt voor een diepe ontspanning.

 

Bron: zelfzorg.nl