Gezondheidswinst door inzet vitamines en mineralen

Met het symposium richt de NPN de pijlen vooral op de zorgprofessionals, wetenschappers, zorgverzekeraars, overheidsmedewerkers en het bedrijfsleven. Dus niet op retail. Onder leiding van dagvoorzitter prof. dr. Renger Witkamp, delen sprekers vanuit onderzoek en gezondheidszorg hun kennis en ervaringen. Daarnaast discussiëren ze met elkaar en de aanwezigen over kansen om meer gezondheidswinst te behalen. 

_x000D_
_x000D_

De context van het symposium biedt wel boeiende haakjes voor care retail. Want de inzet van voeding binnen de gezondheidszorg wordt steeds breder gedragen. Er zijn al verschillende voorbeelden bekend waarbij gezondheidswinst werd nagestreefd door het verbeteren van de nutriëntenstatus van zieke mensen. De waarde en kansen van voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, verdienen binnen dit kader meer aandacht, stelt de NPN. Saskia Geurts, directeur NPN: “We hopen meer inzicht te krijgen in de rol van gezonde voeding, waar mogelijk aangevuld met voedingssupplementen. Een uiteindelijke doorvertaling in de praktijk zou een mooie stap voorwaarts zijn. Naast gezondheidswinst voor mensen, gaat de aandacht uit naar het reduceren van zorgkosten. ” 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

James Lind prijs

_x000D_
_x000D_

Op 22 november wordt ook de James Lind Prijs uitgereikt. Die is door NPN in het leven geroepen om meer aandacht te vestigen op onze huidige kennis door wetenschappelijk onderzoek en succesvolle toepassingen: van wetenschap naar waarde. De NPN hoopt door herkenning en erkenning een bijdrage te leveren aan het bevorderen van gezondheid van de mens en van waarde te zijn voor de samenleving. 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_
_x000D_

Voor het volledige programma en aanmeldingen: https://www.npninfo.nl/symposium 

_x000D_
_x000D_

 

_x000D_